В Україні протягом 2020 року може зрости зарплата!

Середа, 19 лютого 2020 13:55

За інформацією поточних звітів Мінекономіки, цього року очікують зростання реальної, тобто, скоригованої на інфляцію, заробітної плати приблизно на 8-9%, в той час, як минулого року зростання сягало 9,8%.
У міністерстві також повідомляють, що рівень інфляції в Україні значно скоротився і за підсумками січня впав нижче 4% у річному вимірі та номінальний ріст зарплат теж зменшиться. Такий процес, проте, призводить до того, що реальна платоспроможність отриманих українцями грошей має зрости.
Окрім цього, активне залучення інвестицій в країну дозволить збільшити кількість робочих місць, підняти зарплати українцям. 
Про це написав на своїй сторінці у FACEBOOK міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства
Тимофій Милованов.
За словами міністра, робота – це можливість для українців заробляти та жити краще. Зокрема, він підкреслив, що стратегія економічного розвитку Уряду передбачає тенденції, які нададуть українцям легальну роботу та гідну оплату праці.
«Поточні та майбутні інвестиції забезпечать нам все більше конкурентних виробництв. І ми вже спостерігаємо перші позитивні відгуки економіки», – написав Милованов.
Довідка Finance.ua:
З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата: тепер вона становить 4723 грн на місяць або 28,31 грн за годину.
У третьому кварталі 2019 року показник середньої зарплати штатного робітника в Україні сягнув €382.

Шукайте нас на Фейсбук.