Результат наданих послуг – оперативне працевлаштування

Вівторок, 11 лютого 2020 09:37

З працівниками Дрогобицької районної державної адміністрації, котрих попередили про вивільнення, Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості почав активно працювати відразу після отримання відповідної інформації, організовуючи ділові зустрічі, навчальні семінари, у тому числі щодо практик пошуку роботи. Тоді ж кожному співробітнику РДА було запропоновано пройти анкетування та профілювання для забезпечення індивідуального підходу у наданні послуг з урахуванням професійних потреб, здібностей, можливостей людини відповідно до потреб місцевого ринку праці.

Як засвідчив аналіз анкет, вимоги до майбутнього місця роботи в попереджених про вивільнення держслужбовців були дуже високими, відтак завдання щодо підбору для них вакансій виявилося справою не з легких, але, як показала практика, результативною. Остаточний перелік осіб, котрі підлягали вивільненню, з’ясувався лише в день звільнення: працівники до останнього мали надію залишитися на попередньому місці роботи.

Пані Ольга в Дрогобицькій РДА обіймала посаду спеціаліста служби в справах дітей. Вона, як і інші, не поспішала достроково розривати трудові відносини. Але почуту від фахівців служби зайнятості інформацію взяла до уваги. Отримавши трудову книжку, відразу звернулася до центру зайнятості з метою пошуку роботи. Жінка отримала інформаційні та консультаційні послуги, кар’єрний радник допоміг їй скласти резюме, провів профілювання, погодив індивідуальний план працевлаштування для максимально швидкого добору прийнятних варіантів роботи.

Саме в той час у Дрогобицькому райцентрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вакантною залишалася посада головного бухгалтера, яку й запропонували клієнтці відповідно до її освіти. Не вагаючись, Ольга погодилася пройти співбесіду з роботодавцем, під час якої показала себе активною, цілеспрямованою та відповідальною людиною. В результаті колишня працівниця РДА була охоче прийнята в новий колектив.

Задоволеними залишилися всі: Ольга –  місцем роботи, керівник соціальної служби – оперативністю укомплектування вакансії та хорошим працівником, а центр зайнятості – результативністю наданих послуг.