В Україні стартувала програма здешевлення кредитів

Вівторок, 04 лютого 2020 16:14

В Україні з 3 лютого почала працювати державна програма підтримки малого бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%". Про це під час презентації ініціативи повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Гончарук, заявки на отримання кредитів можна подавати вже з сьогоднішнього дня: до ініціативи вже приєдналися чотири державних банки. Водночас, за його словами, щоб отримати кредит на пільгових умовах, необхідно пройти кілька етапів відбору. Зокрема, потрібно показати бізнес-план, а також внести власний грошовий внесок.

"Люди отримають доступні кредити: на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років під 5, 7 або 9% - це відповідь на першочергову потребу малого бізнесу - доступне фінансування", - зазначив Гончарук.

У свою чергу міністр фінансів Оксана Маркарова пояснила алгоритм отримання кредитів підприємцями. За її словами, на сайті 5-7-9.gov.ua можна дізнатись, чи відповідає проект пільговій ставці. Далі потрібно обрати один із чотирьох банків, заповнити заявку, і протягом 10-денного терміну буде відомий результат.