Як шукати роботу після довгої перерви?

Вівторок, 04 лютого 2020 15:50

 

Причин, через які людина бере «тайм-аут» в роботі, безліч. Коли такий період закінчується, постає питання повернення на ринок праці. У голові виникає чимало різних думок: ким я зможу працювати? Чи достатньо в мене знань? Як знайти роботу?
Сподіваємось, поради від Державна служба зайнятості будуть доречними та своєчасними.
✅ Перш ніж надсилати резюме в перші-ліпші компанії, потрібно реально оцінити власні сили: які знання маєш на сьогодні та наскільки конкурентоспроможний на ринку праці
✅ Зваживши всі «за» і «проти», зроби наступний крок – переглянь резюме. Воно повинно бути написано грамотно, лаконічно, а головне – відповідати вимогам сьогодення.
✅ Коли резюме вже є, обов’язково напиши супровідний лист, у якому зможеш пояснити причину, чому так довго не працював. Окрім цього, розкажи, чому саме зараз плануєш повернутися до роботи. Важливо, щоб твої аргументи були «залізними» і не викликали жодних додаткових запитань.
✅ Наступний етап, якщо все зробив правильно, – це співбесіда. Тут головне почуватися впевнено, у жодному разі не виправдовуватися за довгу перерву в роботі, тим паче причину твоєї тривалої відсутності було пояснено в супровідному листі.
✅Роби акцент на своїх попередніх досягненнях. Також можеш запевнити роботодавця, що надалі покажеш гарні результати, і він не пожалкує, що обрав тебе серед великої кількості претендентів.
✔️Якою б довгою не була перерва в роботі, важливо, що ти хочеш працювати і приносити користь не лише собі, а й суспільству.
Готовий знайти омріяну роботу? Чекаємо тебе в будь-якому центрі зайнятості.