В Полтавській регіональній службі зайнятості підведено підсумки роботи за 7 місяців 2019 року та визначені пріоритетні напрямки діяльності на найближчі роки!

Середа, 28 серпня 2019 10:56

 В Полтавському обласному центрі зайнятості відбулася підсумкова нарада присвячена результатам роботи Полтавської обласної служби зайнятості за 7 місяців поточного року та визначено пріоритетні напрямки роботи на найближчі роки.

 В нараді взяли участь директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, заступники директора та     начальники відділів обласного центру зайнятості, директори філій та директор Кременчуцького МРЦЗ.

 На початку наради директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва вручила Грамоти та Подяки   Міністерства соціальної політики України, директорам Машівської та Лохвицької районних філій Зої Галавур та Ніні Щербак,   Грамоту Полтавського обласного центру зайнятості Наталії Заливадній. Сертифікатом Державного центру зайнятості було               відзначено начальника відділу взаємодії з роботодавцями обласного центру зайнятості Галину Поліцкову, як активного учасника       всеукраїнського конкурсу «Розвиваємо державну службу зайнятості разом».

 Відкриваючи нараду, директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва доповіла присутнім про підсумки роботи та   пріоритетні завдання служби зайнятості області на 2019 рік, акцентувавши увагу на перетворення служби зайнятості в сервісні   майданчики з надання широкого спектру послуг пошукачам роботи і роботодавцям та розвитку соціального партнерства.

Катерина Клавдієва презентувала учасникам наради Стратегію розвитку Державної служби зайнятості на 2019-2022 роки, наголосивши що пріоритетні акценти в роботі «мають ставитись на якості наданих послуг, побудові партнерських відносин з роботодавцями, активній рекрутинговій роботі.

Очільниця обласного центру зайнятості детально зупинилась на рейтингу регіонів за абсолютними значеннями показників, окремо наголосивши, що Полтавська обласна служба зайнятості займає в рейтингу чільне місце. Результати діяльності обласної служби зайнятості за сім місяців дійсно вражають: значно збільшилось працевлаштування осіб, збільшилась і кількість безробітних,які брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, більше безробітних, які проходили професійне навчання, особливо вагомим є показник щодо осіб, які отримали ваучер для підвищення своєї кваліфікації. Обласній службі зайнятості вдалося значно наростити як кількість вакансій так і кількість пропозицій роботи з інших джерел, збільшилась і заробітна плата по вакансіям.

Очільниця обласної служби зайнятості детально зупинилась у своєму виступі на досвіді роботи Полтавської обласної служби зайнятості щодо створення нових робочих місць в об’єднаних територіальних громадах та сприяння внутрішньообласній міграції  трудових ресурсів.

Директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва наголосила, що не чекаючи відповідних законодавчих змін, служба зайнятості активно реформується. Запроваджуються нові сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг Служби, в тому числі завдяки засобам електронного зв’язку. Це й електронний кабінет, електронна черга, послуга відео-резюме та онлайн 
- співбесіди безробітних з роботодавцями тощо.

Цікавим і змістовним був виступ Тетяни Рибчановської – заступника директора –начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного  центру зайнятості, яка детально зупинилась на проблемних питаннях та подальшого розвитку інституту кар’єрних радників.

Змістовними були виступи директорів Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Віктора Калашника та директора Оржицької районної філії обласного центру зайнятості Валерія Кирпаня, які розповіли про свої нетрадиційні та новаторські підходи в роботі та побудови в своїх колективах мотиваційних методів роботи фахівців в умовах реформування служби зайнятості.

Джерело...