Жінки-керівники розлучаються частіше за чоловіків?

Четвер, 30 січня 2020 08:54

Отримання дружиною підвищення по службі збільшує ймовірність її розлучення з чоловіком  ⚕️навіть у країнах з гендерною рівністю. Про це свідчить дослідження Стокгольмського університету, інформує Ukr.Media https://bit.ly/314S2Lc

Через три роки після значного підвищення аж до поста гендиректора, представниці слабкої статі  розлучаються удвічі частіше, ніж чоловіки на аналогічних посадах, йдеться у повідомленні.

 За словами професора Джоанна Рикне, багато пар відчувають «стрес і тертя», коли міняються економічними та соціальними ролями.

На думку вчених, ситуація пов'язана з тим, що сім'я і шлюбповільніше інших соціальних інститутів переймають ідеї гендерної рівності: «як і раніше, вважається незвичним становище, коли чоловік заробляє менше».

Дослідження показало, що розлучення  частіше відбуваються в парах, де дружина значно молодша за чоловіка. Йдеться також про те, що жінки після розриву з меншою ймовірністю, ніж чоловіки, вступають у новий шлюб  або мають серйозні стосунки.

В опитуванні взяли участь співробітники компаній із понад ста працюючими.

❗️Для того, щоб зберегти стосунки в ситуації, коли дружина займає вище становище і більше заробляє, спробуйте розвиватися обоє, мати спільні інтереси, підвищити самооцінку і мотивацію чоловіка 

Одночасно тверезо оцінюйте можливості та умови в компанії, де він працює. Разом вирішуйте фінансові питання, незважаючи на те, хто більше приносить у дім грошей.

Зараз, коли жінки  нарівні з чоловіками  успішно будують кар’єру, займають керівні посади і багато заробляють, часто більше від подружжя, у сім'ї виникають проблеми.

Як зберегти гармонію  в стосунках, якщо дружина заробляє більше, допоможуть поради: https://bit.ly/313xti8

Дружині не варто забувати, що життєвий успіх супутника життя багато в чому залежить від неї!