Як Кременчуцький МРЦЗ проводить інформаційно-роз'яснювальні роботи з населенням щодо легалізації праці в Україні

Четвер, 30 січня 2020 08:43

Сьогодні, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, взяв участь у рейд- обстеженні суб'єктів господарювання, які використовують найману працю.
З метою реалізації заходів з виведення заробітної плати і зайнятості населення з “тіньового”сектору економіки та виявити випадки, коли роботодавці порушуючи закон, все ж таки приймають на роботу найманців без оформлення трудових відносин,робоча група, до складу якої входить представник Кременчуцького МРЦЗ, відвідала дев'ять суб'єктів господарювання у яких усі наймані працівники, як з'ясувалось у ході дослідження, були оформленні згідно законодавству.
На щастя, жодного випадку нелегальної праці робоча група не виявила. У Кременчуці роботодавці добросовісні, при працевлаштуванні оформлюють трудові відносини із працівником.
Представник Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості, у свою чергу, ще раз нагадала роботодавцям про законодавство про працю та необхідність оформлення трудових договорів із працівниками.
До складу Робочої групи увійшли:

- головний спеціаліст виконавчого комітету Кременчука, Захарова Анна;
- головний спеціаліст департаменту соціального захисту населення та питань АТО, Шевченко Ольга;
- головний державний ревізор інспектор відділу адміністрування податків та здоров'я фізічних осіб Кременчуцького управління ГУДПС у Полтавській області, Лимонченко Світлана;
- головний спеціаліст фінансово-економічного управління ГУ ПФУ Полтавської області, Пархоменко Ірина.