Кременчуцький МРЦЗ розповідає про переваги легальної зайнятості

Вівторок, 28 січня 2020 12:42

Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості протягом дня проводить семінари, робочі зустрічі та різноманітні інформаційно-консультаційні заходи у яких йдеться про переваги легалізації зайнятості населення. Варто зауважити, що вони проводяться на доручення Прем'єр-Міністра України у період з 20 по 31 січня 2020 року.

Роботодавцям та шукачам роботи на заходах роз'яснювального характеру розповідають про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, наголошуючи, чим це може обернутися як для роботодавців так і шукачів роботи.

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Зокрема, на семінарах фахівці служби зайнятості роз'яснюють шукачам роботи про те, чим їм загрожує працевлаштування без належного оформлення трудових відносин. Адже погоджуючись на нього, вони виявляються повністю беззахисними перед роботодавцями. Більш того, згода працювати без оформлення та отримувати зарплату “у конвертах” позбавляє соціального захисту”.Шукачам роботи також наголошують, що влаштовуючись на роботу вони повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства. Також була підготовлена презентація завдяки якій вони мали можливість наглядно все побачити.

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Варто зауважити, що за грубе порушення законодавства про працю встановлено кримінальну відповідальність.

Пам’ятайте: неофіційне працевлаштування та отримання заробітної плати у «конверті» позбавляють вас гарантованого права на захист з боку держави, у тому числі: права на отримання житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, права на пенсійне забезпечення та матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Підписуйтесь також на нашу сторінку у Фейсбук - https://www.facebook.com/KremenMRCZ/