Компенсація за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Четвер, 28 березня 2024 08:12
Полтавська ОВА та Полтавський обласний центр зайнятості запустили проєкт ❗️щодо сприяння зайнятості людей з інвалідністю. Про це розповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва під час брифінгу в офіційному медіа центрі Полтавщини.
➡️«В області близько 20 тисяч людей з інвалідністю І та ІІ групи, працездатного віку, які не працевлаштовані. З метою сприяння зайнятості цих людей разом з Департаментом соціального захисту населення ОВА та громади розпочали комплексну роботу. Наразі проводимо просвітницькі заходи про державні програми та гарантії з метою подальшого працевлаштування цієї категорії населення. Зайнятість людей з інвалідністю сприяє їх соціалізації та зміцненню й стабілізації економічного розвитку країни», – наголосила Катерина Клавдієва.
За її словами, із початку року до центру зайнятості звернулися 798 людей з інвалідністю. Із них ➡️110 осіб працевлаштували, 20 ➡️ залучили до громадських робіт, 124 ➡️ направили на суспільно корисні роботи, 54 ➡️ на профнавчання, 18 ➡️ отримали ваучери на навчання.
Також в області діє програма ‼️ компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю І та ІІ групи.
«Цьогоріч таку компенсацію отримали 20 роботодавців на загальну суму ❗️понад 639 тисяч гривень. Відповідно до умов програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з І групою інвалідності ➡️ до 106,5 тисяч гривень, з ІІ групою інвалідності ➡️ до 71 тисяч гривень», – розповіла Катерина Клавдієва.
Також для осіб з інвалідністю внаслідок війни доступне професійне навчання ‼️ у закладах освіти Державної служби зайнятості.
«Доступно 95 сучасних професій. 365 освітніх програм. Ми компенсуємо витрати на проїзд, проживання та медичний огляд. Можливість різних форм навчання або їх поєднання, індивідуальний супровід. Цьогоріч на навчання направлено 8 людей з інвалідністю в наслідок війни», – зауважила директор центру.
Більш детальну інформацію про можливості працевлаштування людей з інвалідністю можна отримати  ➡️???? 0675564825 відділ рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості