GIZ "Skills4Recovery"

Середа, 20 грудня 2023 08:01
➡️19 грудня в приміщенні Вищого професійного училища №7 відбулася зустріч на платформі ZOOM з метою презентації та офіційного запуску нового проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва "Секва". Цей проєкт буде реалізовуватися в рамках проєкту GIZ "Skills4Recovery".
➡️У запланованій зустрічі взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства економіки, Державної служби зайнятості, GIZ та SEQUA.
➡️ На зустрічі були присутні директор Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості Віктор Калашник та виконавчий директор громадської організації роботодавців «Кременчуцька міська організація роботодавців» Володимир Коваленко.
➡️ Під час заходу були обговорені практичні питання реалізації проєкту, зокрема, робота з договорами про реалізацію, а також фінансування та фінансові розрахунки за проєктом.
➡️ Представники Запорізької області, які вже мають досвід з попереднього проєкту, розповіли про свій досвід проведення короткострокових курсів з SEQUA та GIZ, а також надали відповіді на запитання.
➡️ ВПУ № 7 бере участь у спільному з німецькими партнерами проєкті, який передбачає навчання дорослих українців потрібним на ринку праці професіям.
➡️ Повномасштабна презентація проєкту із запрошеннями на навчання відбудеться згодом, а попередньо Микола Несен розповів, на які спеціальності та кого саме перенавчатимуть за німецько-українським проєктом.
➡️ У Вище професійне училище 7 міста Кременчука будуть готувати електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування та електрозварників на автоматичних та напівавтоматичних машинах.
➡️ За результатами зустрічі Микола Несен та Віктор Калашник домовилися про напрямки подальшої співпраці та визначилися із планом щодо реалізації цього проєкту в підборі бажаючих навчатися за даними професіями.