Програма фінансової підтримки роботодавців, які облаштують робочі місця та працевлаштують людей з інвалідністю

Середа, 27 вересня 2023 08:10
????«Полтавщина першою ❗️серед областей реалізовує програму фінансової підтримки роботодавців, які облаштують робочі місця та працевлаштують людей з інвалідністю», – Катерина Клавдієва.
 
У Полтавській області успішно запрацював механізм фінансової підтримки роботодавців, які облаштують робочі місця та працевлаштують людей з інвалідністю. Один із роботодавців уже скористався ним, декілька – подали заявки. Про це розповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини. ‼️
«Полтавщина першою серед областей реалізовує програму фінансової підтримки роботодавців, які облаштують робочі місця та працевлаштують людей з інвалідністю, – розповіла Катерина Клавдієва, – відповідна постанова КМУ №893 набула чинності 29 серпня. Згідно з нею передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: ????1 групи – до 100,5 тисяч гривень (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю ????2 групи – до 67 тисяч гривень (10 мінімальних зарплат)».
Компенсуватися будуть витрати на придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю за широким переліком: меблі, транспортери для піднімання сходами з електроприводом, допоміжні засоби для позиціонування курсору та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур, підйомних платформ для робочих місць, допоміжних засобів для відтворення звуку та забезпечення здатності чути й бачити.
Важливо!❗️ Особа має бути працевлаштована після 29 серпня 2023 року, обладнання придбане після її працевлаштування. Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості відповідний пакет документів.
«Полтавщина першою в державі втілила цю ініціативу практично. Так, роботодавець із Полтавщини прийняв на роботу особу з інвалідністю ????2 групи загального захворювання, якій відповідно до довідки МСЕК протипоказане статично-динамічне навантаження на хребет, – розповіла Катерина Клавдієва, – для облаштування робочого місця придбано офісний стіл та крісло з регульованим сидінням на суму 66,5 тисяч гривень, яку вже компенсовано».‼️