Інформаційна кампанія “Робота для ВПО: ти потрібен”!

П'ятниця, 15 вересня 2023 08:13
На Полтавщині стартувала інформаційна кампанія “Робота для ВПО: ти потрібен”!❗️
У вересні стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія “Робота для ВПО: ти потрібен”, мета якої – посилити комунікацію між усіма органами влади, які опікуються ВПО, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, а також стимулювати їх до пошуку роботи.
Про це на брифінгу 13 вересня ➡️повідомила заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості Тетяна Разумова.
Інформаційну кампанію проводить Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за участі Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій, громадських та міжнародних організацій, роботодавців. Полтавський обласний центр зайнятості долучився до проведення інформаційної кампанії.
“Інтеграція через працевлаштування ВПО у нові громади — це, безумовно, пріоритет і влади, і суспільства. Наразі Центр зайнятості пропонує низку послуг та сервісів, які сприяють працевлаштуванню ВПО. До того ж, для отримання деяких послуг, необов’язково мати статус безробітного, – розповіла Тетяна Разумова.‼️
Вона повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на території Полтавської області ➡️працевлаштовано 1390 вимушено переміщених осіб, видано ➡️1000 направлень на суспільно корисні роботи у межах програми “Армія відновлення”. ➡️94 ВПО пройшли навчання та отримали гарантоване працевлаштування. Ще ➡️182 особи отримали ваучер на навчання.