Благодійний форум "Незалежні" від Forbes Ukraine

Понеділок, 28 серпня 2023 10:10
Ветерани, волонтери, наші бійці, які проходять реабілітацію, люди, які щоденно наближають нашу перемогу — честь виступати перед такою аудиторією.
Благодійний форум "Незалежні" від Forbes Ukraine зібрав людей із спільними цінностями й спільною метою — перемога України та реінтеграція ветеранів і ветеранок у мирне життя. Розповіла про те, що для цього робить Міністерство економіки України: про іпотеку під 7% на житло, гранти на власну справу і наші навчальні можливості.
Після форуму отримала багато запитань саме щодо навчання. Тож чим можуть скористатися ветерани та ветеранки ????????
???? Ваучери на навчання. Це можливість безплатно підвищити кваліфікацію чи пройти перепідготовку.
???????? Ви обираєте бажану професію чи спеціальність, заклад освіти та форму навчання й отримуєте ваучер на навчання на майже 27 тис. грн. Ними вже скористалося понад 11,5 тисяч українців сумарно на 59 млн грн.
Обирати можна із 123 професій і спеціальностей — від ІТ-технологій до сільського господарства. Навчальний заклад — теж на ваш вибір. Умова — він повинен мати ліцензію Міністерство освіти і науки України.
З 1 червня подати заявку можна й онлайн ???????? https://voucher.dcz.gov.ua/
Їх опрацьовують фахівці Державної служби зайнятості впродовж 3 робочих днів. Далі — індивідуальний супровід кожного клієнта аж до підписання договору з навчальним закладом. Також офлайн консультацію можна отримати у кар'єрного радника найближчого центру зайнятості.
???? Професійне навчання за направленням Державної служби зайнятості у 8 Центрах профтехосвіти ДСЗ. Це 300 освітніх програм підвищення кваліфікації за 95 робітничими професіями. Навчання абсолютно безплатне. Цьогоріч його пройшли вже понад 19 тисяч людей. Абсолютна більшість — 86% після навчання знайшли роботу й працюють за новою спеціальністю.
Консультації можна отримати як офлайн у центрах зайнятості, так і через гарячу лінію Державна служба зайнятості (0 800 600 288).
???? Навчання для отримання грантів. У квітні ми запустили гранти для ветеранів, ветеранок та їхніх дружин і чоловіків. Це можливість отримати від 250 тисяч до мільйона гривень на створення чи розвиток власної справи. Партнери допомагають нам навчати всіх охочих тому, як податися на грант, як написати бізнес-план чи навіть як ефективно використовувати отримані кошти.
???? Програма реінтеграції ветеранів IREX: допомагають із заповненням заявки на грант, проводять групові консультації для учасників програми й розбір бізнес-планів.
Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. +38 044 537 06 04
???? ГО Простір Можливостей: консультації щодо відкриття власної справи, тренінги, менторський супровід, нетворкінг з іншими ветеранами-підприємцями.
Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. +38 098 408 26 72
???? Проєкт USAID "Економічна підтримка України" DAI Global LLC: бізнес-менторство, можлива додаткова фінансова підтримка ветеранських бізнес-проєктів, які отримали консультації та менторську підтримку.
Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., +38 050 846 88 82
???? KSE Graduate Business School and KSE Foundation консультації щодо заповнення заявок. Для тих, хто вже отримав грант — аналіз бізнес-моделі, можливостей розвитку бізнесу та пріоритетних дій для цього, вебінари та нетворкінг.
Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., +38 067 441 01 11
???? Асоціація підприємців-ветеранів АТО: консультації, навчальні програми, комунікаційна підтримка, залучення коштів для пільгового фінансування ветеранських бізнесів.
Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., +38 080 021 31 90
???? І звісно ж консультацію щодо грантів можна отримати у Центрах зайнятості. Також є навчальні курси за “Програмою надання мікрогрантів на розвиток або створення власного бізнесу”. Для зареєстрованих безробітних навчання безплатне. Більше інформації доступно на нашому сайті ДСЗ в розділі “Мікрогранти”.
Тож якщо Ви ветеран чи ветеранка і давно думали про власну справу, чи нову професію, то ці можливості для Вас.