"PROпрофесію" : до Кременчуцького МРЦЗ завітали учні 8-11 класів

Четвер, 27 жовтня 2022 16:32

На зображенні може бути: 1 особа та стоїть

Сьогодні, 27 жовтня, в рамках програми Молодіжного парламенту Кременчука "PROпрофесію" до Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості завітали учні 8-11 класів на чолі з координатором програми, заступником начальника управління – начальник відділу реалізації молодіжної політики, депутатом Кременчуцької міськради Ігорем Штефаном.

У ході зустрічі фахівець відділу активної підтримки Ірина Дорошенко провела для молоді екскурсію по центру зайнятості, ознайомивши з роботою служби, відділами ЦЗ, основними послугами, довідково-консультаційним сектором, у якому розміщено чимало корисної інформації та сектором самостійного пошуку роботи, де можна переглянути наявні вакансії. Учасники програми "PROпрофесію" на власні очі побачили як проходить підбір роботи, коли клієнт потрапляє до центру зайнятості.

На зображенні може бути: 6 людей, офіс та у приміщенні

Зокрема, Ірина Дорошенко надала інформацію про світ існуючих професій та професії, які користуються підвищеним попитом на ринку праці, розповіла про інформаційні портали Державної служби зайнятості та зокрема, Кременчуцького МРЦЗ. Серед них сайт - https://pracyakremen.com.ua/, сторінка у Фейсбук - https://www.facebook.com/KremenMRCZ та Телеграм-канал "ВАКАНСІЇ КРЕМЕНЧУК" - https://t.me/work_kremen та гул-посилання на актуальні вакансії - https://docs.google.com/.../1-xJkc2yi9sKmTvjBmwqR.../edit.... Присутні також дізналися як відкрити власну справу, отримавши мікрогрант, або ж про таку програму як "Старт в IT".

На зображенні може бути: 7 людей та люди стоять

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні

По закінченню екскурсії фахівець відділу активної підтримки Олена Фомовська провела для присутніх семінар на тему «Підготовка резюме». Зокрема, вони дізналися, які види резюме існують, як правильно його скласти, щоб зацікавити роботодавця, вказати інформацію про власні досягнення та професійні навички, чому кожний претендент має мати кілька резюме і навіщо на кожну нову співбесіду приходили з новим резюме.

На зображенні може бути: 9 людей та люди стоять

Далі спеціаліст відділу активної підтримки Марина Ларченко розповіла школярам як розвинути навички SOFT SKILLS, ознайомила з безкоштовними освітніми порталами, на яких можна черпати інформацію самостійно, та цифровою грамотністю.  

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

Але на цьому зустріч не закінчилася. До Кременчуцького центру зайнятості завітали ще два спікери, а саме: завідувач амбулаторії №5 Центру первинно медико-санітарної допомоги №3 Надія Ніколенко, яка розповіла про професію медичного працівника, її плюси та мінуси, та власниця приватного садочка FORUS Яна Шевченко.

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

На зображенні може бути: 11 людей, люди стоять та у приміщенні

Молодь була неабияк зацікавлена подачею матеріалу, працювала у групах, активно ставила запитання, брала участь у спілкуванні та з захопленням слухала інформацію спікерів, які розповіли, з чого вони розпочинали у професійному плані.  

На зображенні може бути: 12 людей, люди сидять, люди стоять, взуття та у приміщенні