Профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб

Понеділок, 26 вересня 2022 13:52
Сьогодні, 26 вересня в Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся «Профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб» за участю начальника відділу  безоплатної правової допомоги місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлани Терещенко.
 
Під час заходу присутні дізналися про послуги та юридичні консультації, які надає Кременчуцький місцевий центр з надання БВПД, гарантії забезпечення прав, пільги, здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, нюанси щодо припинення трудового договору та виплати заробітної плати. А також про те, як безкоштовно скористатися послугами адвоката. Наприклад, якщо у внутрішньо-переміщених осіб виникла
проблема правового чи трудового характеру, спадкове право, проблеми з документами, виплатами тощо.
 
Світлана Терещенко також розповіла про те, з якими питаннями зараз звертаються внутрішньо-переміщені особи, і поцікавилась, чи доводилося присутнім уже звертатися за тою чи іншою допомогою. Правозахисниця також зазначила, що зараз дуже багато питань виникає саме по трудовим питанням: люди не можуть зв'язатися з роботодавцем, втратили трудові книжки тощо.
На зображенні може бути: 7 людей та люди стоять
 
 
Окрім цього, говорили про останні зміни в чинному законодавстві - Закон України "Про організацію трудових відносин під час воєнного стану". Наприклад, відповідно до нього, громадян можуть перевести без їхньої згоди на іншу роботу. Про заходи, які проводяться для даної категорії громадян, зокрема для дітей тощо.
 
Внутрішньо переміщені особи дізналися, що таке первинна і вторинна правова допомога та отримали перелік документів, необхідний для отримання безоплатного адвоката.
 
Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога.
 
Безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
 
Безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.
 
Юридичні консультації повністю безкоштовні.
 
У свою чергу присутні мали змогу поспілкуватися з правозахисницею, задати питання, які їх цікавили і отримати на них вичерпну відповідь. Наприкінці заходу вони отримали роздатковий матеріал з корисною інформацією.
 
Отримати юридичну консультацію Ви можете звернувшись до центру:
 
 Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
 сторінка мережі фейсбук