Семінар для безробітних на тему «Протидія торгівлі людьми»

Четвер, 22 вересня 2022 16:13

У середу, 20 вересня, в рамках співпраці Управління держпраці у Полтавській області з Кременчуцьким міськрайонним центром зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему «Протидія торгівлі людьми».

Захід проходив спільно з заступником начальника відділу з питань додержання законодавства про працю та інших нормативно-правових актів управління держпраці у Полтавській області Григорієм Гриценко, заступником начальника відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Людмилою Рогізною та старшим уповноваженим другого відділу Управління ГУНП у Полтавській області, майором поліції Ярославом Дорошенко.

На зображенні може бути: 9 людей та люди стоять

Зокрема, під час заходу присутні дізналися, що таке торгівля людьми, які види її бувають та як від неї уберегтися.

За словам Гриценко, торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі та є третьою за прибутковістю після продажу наркотиків та зброї.

На зображенні може бути: 5 людей та люди стоять

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Нацполіції щодо захисту прав і свобод.

До форм торгівлі людьми відносяться: трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, втягнення у злочинну діяльність, торгівля органами, примусове жебрацтво, залучення в боргову кабалу, усиновлення чи удочеріння в комерційних цілях, використання у збройних конфліктах.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

Людмила Рогізна зазначила, що торгівля людьми має глобальний характер, а постраждати від неї може будь-хто. Вона також підкреслила, що потрібно бути обачними та завжди себе перестраховувати.

У свою чергу Ярослав Дорошенко навів приклади роботи Управління ГУНП у Полтавській області, повідомивши, що у Кременчуцькому регіоні були зафіксовані випадки примусової праці. Наразі дані справи передані до суду.

Слід зазначити, що під час заходу присутні активно задавали питання, на які отримували вичерпну відповідь.