Семінар для роботодаців на тему «Оформлення трудових відносин під час воєнного стану»

Середа, 21 вересня 2022 16:34
У середу, 20 вересня, в рамках співпраці Управління Держпраці у Полтавській області з Кременчуцьким міськрайонним центром зайнятості в онлайн-режимі відбувся семінар для роботодавців-керівників та представників кадрових служб сількогосподарських підприємств на тему «Оформлення трудових відносин під час воєнного стану».
На зображенні може бути: 3 людини та у приміщенні
 
 
Семінар проводили заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю та інших нормативно-правових актів управління держпраці у Полтавській області Григорій Гриценко, заступник начальника відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Людмила Рогізна та старший уповноважений другого відділу Управління ГУНП у Полтавській області, майор поліції Ярослав Дорошенко.
На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні
 
 
До заходу на платформі ZOOM долучилися 36 роботодавців у сфері сільського господарства з Кременчуцького регіону, міста Горішні Плавні, Козельщинського та Кобеляцького районів.
Також були присутні фахівці Горішньоплавнівської міської філії Полтавського ОЦЗ та фахівці Козельщанської, Кобеляцької районних філій Полтавського обласного центру зайнятості.
На зображенні може бути: 2 людини
 
 
У ході зустрічі Гриценко ознайомив присутніх із особливостями оформлення трудових відносин під час воєнного стану та розповів про зміни до Законів про працю, які були введені на період воєнного стану в Україні. За його словами, не дивлячись на воєнний стан, офіційне оформлення трудових відносини між працівниками і роботодавцями залишається обов’язковим.
 
Зокрема, були підняті такі питання: порушення трудових відносин між працівником і роботодавцем, призупинення трудового договору, нюанси припинення та підстави для звільнення працівників, надання відпусток працівникові та виплати заробітної плати за час щорічної відпустки тощо.
 
Гриценко також підкреслив, що оформлення трудових відносин є одним із найважливіших питань сьогодення і є запорукою додержання норм законодавства про працю.