Патронатне виховання: консультація для безробітних

Четвер, 08 вересня 2022 16:31
На зображенні може бути: 8 людей та люди стоять
У четвер, 08 вересня, у приміщенні Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості відбулася групова консультація безробітних щодо впровадження послуг патронату над дитиною із залученням фахівця Кременчуцького міського центру соціальних служб Марини Захарченко.
 
Зокрема, під час заходу безробітних ознайомили присутніх з тим, що таке патронат та патронатна сім’я і у яких випадках дитина передається у таку сім’ю. Вимоги до патронатних вихователів та оплату їх професійних комплексних послуг. Робота патронатного вихователя є основною офіційною роботою.
 
Так, 20 серпня 2021 вийшла постанова № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною».
 
Пані Марина розповіла, що патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
 
Пошук кандидатів у патронатні вихователіта первинний відбір забезпечує служба у співпраці з центром надання соціальних послуг/центром соціальних служб або іншим закладом, установою, що надає в територіальній громаді соціальні послуги незалежно від форми власності, або фахівцем із соціальної роботи, якщо соціальний заклад в громаді відсутній, також центром зайнятості.