Надання мікрогрантів для створення або розвитку бізнесу в рамках державної програми єРобота

Середа, 17 серпня 2022 10:39
16 серпня 2022 року в офісі Інститута розвитку Кременчука пройшов захід на тему: "Надання мікрогрантів для створення або розвитку бізнесу в рамках державної програми єРобота".
 
Захід організований КП «Інститут розвитку Кременчука в рамках проєкту «EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», який спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою компанією Deutsche Geselischaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
 
Мета проєкту: підтримка місцевих МСП з розробкою до 50 бізнес-планів та подальшою подачою заявок на гранти за програмою eRobota.
 
EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства: Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні.
 
Детальніше: https://eu4business.org.ua/
 
Учасники обговорили питання щодо підтримки малого та середнього підприємництва, потреби кременчуцьких підприємців, та послуги, які надає служба зайнятості та мікрогранти на створення та розвиток власного бізнесу тощо.
На зображенні може бути: 11 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
 
 
Зокрема, міський голова Кременчука Віталий Малецький зазначив, що нові робочі місця сприяють розвитку економіки, а це наближає нашу перемогу.
 
«Сьогодні питання релокації, відкриття нового бізнесу, мабуть, одне з найголовніших з точки зору підтримки національної економіки і стабілізації економіки для того, щоб ефективно протидіяти зовнішнім загрозам і загарбникам. Будь-які податки, які сплачуються, будь-які робочі місця, які створюються, навіть, з мінімальними заробітними платами – це посилення України», - підкреслив він.
 
Павло Бедрацький, директор Інституту розвитку Кременчука відмітив, що дана програма є дуже популярною, тому що фактично держава надає стимул розвитку підприємництва, надає живі кошти на розвиток чи впровадження нових підприємств на території України. За його словами, Полтавська область вже є в лідерах подачі цих заяв: «ми хочемо не бути в лідерах, а бути лідером».
На зображенні може бути: 11 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
 
 
Віктор Калашник розповів про стан ринку праці в Кременчуцькому регіоні, про надання допомоги по частковому безробіттю, проблеми безробіття серед кременчужан та ВПО, попит та пропозицію робочої сили.
 
Фахівець Кременчуцького центру зайнятості Ганна Слободянюк розповіла про напрямки урядової програми єРобота, Своя Справа і Старт в IT. Навела статистичні дані першого напрямку програми в розрізі Полтавської області.
 
Між присутніми відбувся діалог, під час якого були надані вичерпні відповіді.

Медіа