Інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб

П'ятниця, 01 липня 2022 11:35
➡️На цьому тижні у в Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбулися два заходи «Інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб» за участю представниці Кременчуцького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги головного фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою Альони Макаренко.
Заходи проходили в приміщенні Кременчуцького МРЦЗ та у режимі он-лайн.
?‍?Пані Альона поінформувала присутніх про гарантії забезпечення прав, пільги, здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
?‍?Роз’яснила присутнім, як захистити свої порушені права через систему безоплатної правової допомоги.
?Внутрішньо переміщені особи дізналися, що таке первинна і вторинна правова допомога та отримали перелік документів, необхідний для отримання безоплатного адвоката.
➡️Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога.
➡️Безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
➡️Безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.
?Присутніх ознайомлено з останніми змінами в чинному законодавстві; про заходи, які проводяться для даної категорії громадян, зокрема для дітей тощо.
?Альона Макаренко також розповіла про послуги та юридичні консультації, які надає Кременчуцький місцевий центр з надання БВПД.
?Наголосила, що юридичні консультації безкоштовні, і запросила звертатися за потреби.
?Наприкінці семінару пані Альона відповіла на багато питань присутніх та надала вичерпні відповіді. Були роздані додаткові інформаційні матеріали. Всі присутні були задоволені семінарами, подякували один одному за корисно проведений час.
?Отримати юридичну консультацію Ви можете звернувшись до центру:
✅ Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
✅ сторінка мережі фейсбук