Навчання фахівців Кременчуцького МРЦЗ щодо патронатного виховання

Вівторок, 21 грудня 2021 11:37

20 грудня відбулося навчання фахівців Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості щодо патронатного виховання як одного із виду форм зайнятості.                          

Так, 20 серпня 2021 вийшла постанова № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною».

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Пошук кандидатів у патронатні вихователі та первинний відбір забезпечує служба у співпраці з центром надання соціальних послуг/центром соціальних служб або іншим закладом, установою, що надає в територіальній громаді соціальні послуги незалежно від форми власності, або фахівцем із соціальної роботи, якщо соціальний заклад в громаді відсутній, також центром зайнятості.

Пошук кандидатів у патронатні вихователі на рівні територіальної громади проводиться шляхом інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з особами, які виявили бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, зокрема з числа безробітних.

Спеціалісти центру зайнятості повинні будуть інформувати безробітних про такий вид зайнятості, як патронатне виховання. Зокрема, хто може бути кандидатами у патронатні вихователі та хто не підпадає під дані умови, що необхідно, щоб взяти участь у патронатному вихованні, куди подавати документи, яку соціальну допомогу та грошове забезпечення отримує патронатний вихователь, що він зобов’язаний забезпечити для дитини.

Слід зауважити, що при дотриманні всіх необхідних умов патронатний вихователь отримуватиме заробітну плату у розмірі 5 прожиткових мінімумів раз на місяць.