Регіональна рада роботодавців, центрів зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової освіти

П'ятниця, 17 грудня 2021 14:59
16 грудня на базі Вищого професійного училища №7 відбулася регіональна рада роботодавців, центрів зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової освіти. 
 
Зокрема, з 8 навчально-професійними закладами Кременчука зустрілися понад 30 великих та потужних підприємств не тільки нашого міста, а й Горішніх Плавнів.
На зображенні може бути: 1 особа та у приміщенні
 
 
Розпочалася зустріч із Круглого столу, під час якого виконавчий директор громадської організації роботодавців «Кременчуцька міська організація роботодавців» Володимир Коваленко визначив основні питання співпраці та озвучив Порядок денний, до якого входила оглядова екскурсія по навчально-професійному закладу.
 
Мета заходу полягає у визначенні нових можливостей у працевлаштуванні для студентів та покращенні зайнятості в Кременчуцькому регіоні. А саме, в проведенні спільної роботи навчально-професійних закладів освіти з роботодавцями і центрами зайнятості.
 
За словами директора Вищого професійного училища №7 Миколи Несена, за 40 років, які він працює, на його пам’яті це перший такий захід, коли одночасно в один день збирається така кількість представників роботодавців, центрів зайнятості та керівництва освітою.
На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні
 
 
Крім того, Микола Несен зазначив, що головним завданням є забезпечення підприємств регіону висококваліфікованими робітничими кадрами та кадрами середньої ланки.
 
Директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська наголосила, що роботодавці на сьогодні потребують не просто робітників, а висококваліфікованих працівників, які володіють сучасними технологіями та обладнанням, і завдання навчального закладу підготувати таких фахівців.
На зображенні може бути: 1 особа та у приміщенні
 
 
Під час заходу, також, вносили свої пропозиції і навчально-професійні заклади освіти, ведучи перемовини з роботодавцями.
 
Далі на учасників регіональної ради чекала оглядова екскурсія по двом корпусам навчально-професійного закладу, під час якої присутні на власні очі побачили, як проходить виробничо-навчальний процес в ВПУ № 7 та з якою технікою працюють учні.
 
Учні  мають спеціально обладнані майстерні під свою спеціальність, усі необхідні агрегати, верстати та матеріали із якими працюють. Зокрема, учні мають навчально-практичний центр з професій «зварник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, електрозварник ручного зварювання», майстерню електромонтерів, кабінет-лабораторію «Фрезерної справи» та будівельне відділення.
 
Після екскурсії учасники заходу повернулися до роботи у рамках Круглого столу.
 
У ході зустрічі роботодавці отримали інформацію від професійно-навчальних закладів щодо того, яких спеціалістів вони випустять з 2022 по 2024 роки та у якій кількості. У свою чергу роботодавці мали змогу розповісти, у яких робітниках та за якими професіями вони мають потребу.
 
Директор Полтавського ОЦЗ Катерина Клавдієва презентувала присутнім результати опитування щодо статистики ринку праці: попит і пропозицію, кількість працюючого та незайнятого населення, кадрові потреби роботодавців тощо.
 
Катерина Клавдієва наголосила, що спільна задача – зробити так, щоб випускники залишалися в Україні, щоб вони працювали у ній і розвивали її. Щоб діти прийшли на підприємство, зацікавилися ним, почали на ньому свій трудовий шлях та продовжувати його.
 
У свою чергу директор Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Віктор Калашник звернув увагу на те, що зустрічі на такому рівні будуть проходити один раз на квартал для координування роботи між роботодавцями, профтехосвітою та центрами зайнятості.