Триває рейд з легалізації праці

П'ятниця, 17 грудня 2021 08:49
17 грудня, спеціалісти Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості в черговий раз долучилися до рейду-обстеження, під час якого були проведені інформаційно-роз’яснювальні роботи серед 17 роботодавця міста.
 
Рейд проходив в районі центрального ринку. У ході перевірки були виявлені 6 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.
 
Дана робота проводиться з метою забезпечення реалізації прав і гарантій працівників, недопущення випадків використання найманої робочої сили без належного оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати не менше встановленого законодавством рівня тощо.
 
До складу робочої групи увійшли представники:
 
Управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області;
 
Кременчуцького управління ГУ ДПС у Полтавській області;
 
ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області;
 
Департамент соціального захисту населення Кременчуцької міської ради;
 
Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому.
 
Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.