Регіональна рада роботодавців, центрів зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової освіти

Четвер, 16 грудня 2021 16:08
Сьогодні, 16 грудня на базі Вищого професійного училища №7 відбулася регіональна рада роботодавців, центрів зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової освіти.
?У заході прийняли участь виконавчий директор громадської організації роботодавців «Кременчуцька міська організація роботодавців» Володимир Коваленко, директор ВПУ №7 Микола Несен, директор Полтавського ОЦЗ Катерина Клавдієва, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська, перший заступник міського голови Володимир Пелипенко, начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Микола Здойма та директор Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Віктор Калашник. При цьому на регіональній раді були присутні близько 30 ПОУ і 8 навчальних закладів.
?Мета заходу полягає в проведенні спільної роботи навчально-професійних закладів освіти з роботодавцями і центрами зайнятості задля покращення ситуації щодо вирішення питань зайнятості в Кременчуцькому регіоні. Зокрема, в працевлаштуванні здобувачів освіти,?‍? які закінчують навчальні заклади. Саме для цього було прийняте рішення для організації такої регіональної ради хоча б раз у квартал.
?На початку зустрічі було проведено засідання, під час якого визначили основні питання співпраці та озвучили Порядок денний, до якого входила оглядова екскурсія по навчально-професійному закладу. Під час неї присутні на власні очі побачили, як проходить виробничо-навчальний процес в ВПУ № 7 та з якою технікою працюють учні. ?‍??‍?По її завершенню учасники регіональної ради повернулися до спілкування у форматі Круглого столу.
?Роботодавці також отримали інформацію від професійно-начальних закладів щодо того, яких спеціалістів вони випустять з 2022 по 2024 роки та у якій кількості. У свою чергу роботодавці мали змогу розповісти, у яких робітниках та за якими професіями вони мають потребу.
?Більш детальну інформацію про проведення регіональної ради читайте вже завтра на нашій сторінці у Фейсбук та сайті Кременчуцького МРЦЗ. Також не пропустить детальний фоторепортаж? .