Як не втратити продуктивність на віддаленій роботі: рекомендації від HR-спеціаліста

Середа, 25 серпня 2021 15:46
Можна нескінченно сперечатися про користь роботи в офісі чи вдома, але факт залишається фактом – частина компаній вже понад рік працюють як мінімум частково віддалено в умовах пандемії. Одна з таких — MAY-Ukraine, під патронатом якої розвиваються бренди чаю та кави Richard, MAYSKIY, Curtis, Coffesso. Як ефективно виконувати свою роботу, професійно зростати, не перетворити життя на День бабака, ділиться досвідом HR-спеціаліст компанії Ірина Дудник.
 
Про це розповідає Ірина Дудник, HR-спеціаліст MAY-Ukraine, пише thepoint.rabota.ua.
 
Працюйте інтервалами
Кажемо «Ні» марафонам із завдань, які завершуються опівночі. Розділивши свою роботу на інтервали, під час яких не відволікаєтесь на чати в месенджерах, пошту та дзвінки, ви будете значно продуктивнішими за тих, хто буде працювати 8 годин поспіль. Просте правило 50 на 10, де перша число – час для інтенсивної праці, а друге – для відпочинку, допоможе встигати значно більше. Якщо 50 хвилин для тотальної концентрації вам здається забагато, почніть з техніки тайм-менеджменту Pomodoro – де ви ставите таймер на 20 хвилин та працюєте та 5 хвилин приділяєте перерві.
 
Планування – наше все
Присвятить перші та останні 15 хвилин робочого дня плануванню справ. Це не тільки сприяє ефективності, а й розвантажує мозок від тривожних думок, ніби ви щось не встигли. До речі, зелені галочки у списках виконаних справ підвищують рівень морального задоволення та дуже мотивують.
 
Вимикайте сповіщення
Сповіщення про те, що друг додав нове фото в Instagram чи безкінечний потік листів на пошту від онлайн-курсів не додають наснаги, а лише заважають нашому мозку сфокусуватися. Існують численні дослідження, у яких йде мова про перші 30 хвилин інтенсивного розумового навантаження, після яких нервова система адаптується та виникає так званий «азарт», який дає змогу закінчити завдання якомога якісніше й швидше. Натомість звук повідомлення вщент руйнує концентрацію. Якщо є така можливість, під час важливого завдання поставте телефон у режим «Не турбувати» як мінімум на годину та поверніться до повідомлень та емейлів вже після виконання завдання.
 
Використайте цей час для навчання
Карантин – це чудовий час для навчання. І хоча для багатьох офісних працівників роботи не поменшало під час локдауну, ми закликаємо приділяти 1 годину на день онлайн-курсам чи читанню професійної літератури. Де взяти зайву годину? Згадайте, що нещодавно ви марнували цей час в заторах та витрачали його на збори в офіс. Лише 1 година до початку робочого дня надасть вам порцію нових знань та почуття задоволення власними здобутками.
 
Вчіться відпочивати
Суворий карантин – це той випадок, коли неможливо залишити роботу на роботі, як радять усі коучі. Попри те, що тепер працювати можна навіть з ліжка, велика спокуса розтягувати завдання до 2 ночі, позбавляючи себе вечірнього дозвілля. На жаль, такий режим зовсім не сприяє продуктивності та без достатнього відновлення навіть найміцніший організм втратить здатність ефективно працювати.