«ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО»: інформаційна компанія до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

П'ятниця, 30 липня 2021 13:36

Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості долучився до інформаційної компанії Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми «ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО».

Сьогодні, 30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Це одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами різних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав, поширення стереотипів і т. ін. Таким чином, великого значення набуває повне й відповідне інформування громадян про цю серйозну проблему.

Так, спеціалісти відділу активної підтримки Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості протягом тижня проводили групові консультації, семінари, залучали соціальних партнерів, аби донести до присутніх важливість даної теми і застерегти від небезпеки.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі та є третьою за прибутковістю після продажу наркотиків та зброї. Серед рейтингу країн, які забезпечують протидію торгівлі людьми, Україна залишається у Другій Групі, що є непоганим показником для нашої країни.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Нацполіції щодо захисту прав і свобод.  

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та люди стоять

До форм торгівлі людьми відносяться: трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, втягнення у злочинну діяльність, торгівля органами, примусове жебрацтво, залучення в боргову кабалу, усиновлення чи удочеріння в комерційних цілях, використання у збройних конфліктах.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та люди стоять

Присутні також дізналися про ознаки торгівлі людьми, що потрібно знати, щоб не потрапити в халепу, ознаки сумнівних оголошень про працевлаштування, що потрібно мати для легальної роботи за кордон, що знати збираючись у подорож та під час неї, куди звертатися по допомогу за кордоном та в Україні, як перевірити польську агенцію, що необхідно для закордонного працевлаштування за кордоном, де зареєструватися  на сайті при виїзді за кордон.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та люди стоять