Зустріч із молоддю Центру позашкільної освіти «Лідер»

Четвер, 24 червня 2021 11:00

В середу, 23 червня, фахівці Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості завітали до Кременчуцького міського Центру позашкільної освіти «Лідер», розповівши молоді про вибір професії та ринок праці майбутнього.

У школі «Лідер» беруть участь молодь віком від 14 до 21 року, для якої проводяться різноманітні зустрічі, які включають в себе майстер-класи, лекції, практичні заняття, інтерактивні завдання та командні ігри, які спрямовані на розвиток особистісних якостей лідерів. Тож до одного із таких заходів і долучився Кременчуцький МРЦЗ з метою, донести до молоді важливість прийняття рішень щодо майбутньої професії.

На зображенні може бути: 8 людей, люди сидять та у приміщенні

Насамперед, фахівець відділу активної підтримки Кременчуцького МРЦЗ Марина Ларченко зазначила, що робота – це діяльність, що є джерелом існування та вимагає відповідної підготовки. А саме: можливості реалізації власних інтересів, перспективи особистісного зростання, задоволеності життям, добробуту сім’ї.

Під час заходу молодь дізналася: про пріоритети в виборі роботи та що потрібно враховувати, отримання гідної заробітної плати, як отримати престижну роботу, кар’єру, займатись тим, що подобається, стабільність, довіру і можливість реалізації своїх ідей, а також, які існують помилки при виборі професій.

На зображенні може бути: 4 людини, люди сидять та у приміщенні

Спеціаліст центру зайнятості також привела на презентації характеристику професій, роз’яснила, що потрібно роботодавцю.

Зокрема:

  1. Які спеціалізовані знання та навички ви зможете запропонувати роботодавцю?
  2. Які додаткові звання та навички зроблять вас більш конкурентоспроможним на ринку праці?
  3. Професійні досягнення і сильні сторони?
  4. Які нові знання та навички вам потрібні для отримання бажаної роботи, і як їх отримати? Чи готові ви вчитися?

Присутні також дізналися про ТОП-5 навичок, які знадобляться в майбутньому, ТОП спеціальностей, на які зростає попит та на які падає попит, які бувають джерела вакансій.

Під кінець зустрічі Марина Ларченко нагадала слова Деніела Сасскінда: «Головне – це впевнитись, що ви або вчитесь тому, що машини робити не можуть, або готуєтесь ці машини створювати. Або одне, або друге».

Молодь була неабияк зацікавлена висвітленою темою, деякі навіть, її конспектували. А на прощання учасники зробили тематичне фото на згадку із фахівцем центру зайнятості.

На зображенні може бути: 8 людей, люди сидять та у приміщенні

Зауважимо, що організаторами Центру позашкільної освіти «Лідер» є Молодіжний Парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, управління молоді та спорту та Кременчуцький міський центр соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді і департамент освіти виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

Немає опису світлини.