Служба зайнятості допомагає безробітним у відкритті власної справи

П'ятниця, 18 червня 2021 13:14

Задля сприяння розвитку підприємницької ініціативи безробітних різних категорій спеціалісти Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості проводять системну роботу щодо надання інформаційної та роз’яснювальної підтримки. Зокрема, проводяться різноманітні інформаційні заходи та семінари, на яких безробітні отримують покрокову інструкцію щодо започаткування власної справи.

На зображенні може бути: у приміщенні та текст «Jet Pro Jet Pro 48 Pro 2»

Як результат, Кременчуцький МРЦЗ має черговий приклад успішного провадження підприємницької діяльності особою, яка отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи.  

Відкриття власної справи – завдання не із простих, рушійною силою тут є пошук гарної ідеї. Саме вона виступає задатком успіху і означає, що половину справи вже зроблено. Тим, хто тільки замислюється, чи розпочати власну справу, інколи здається, що вже всі ідеї вичерпані і у сучасному світі важко когось чимось здивувати. Однак ця думка помилкова, найголовніше - бажання.

Доказом цього є приклад успішного започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості людиною, яка перебувала на обліку в Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості і стала фізичною особою-підприємцем. 

На початку 2020 року В’ячеслав Рева став на облік у Кременчуцькому міськрайонному центру зайнятості як безробітний. Однак мав гарну ідею - відкрити свою справу. Почав розробляти бізнес-план, але для втілення задуму не вистачало коштів. Побувавши на семінарах у спеціалістів центру зайнятості, чоловік дізнався, що може реалізувати свої плани, отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи.

 

Оскільки послуги салонів краси користуються все більшою популярністю, особливо нігтьового сервісу, В’ячеслав вирішив зайнятися виготовленням потужних манікюрних витяжок.

«У січні 2020 року став на облік у центр зайнятості міста Кременчук. На семінарах отримав інформацію про послугу щодо отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації власної справи. Мене дана ідея зацікавила. З дружиною довго обговорювали можливі варіанти, і прийняли рішення зайнятися підприємницькою діяльністю, а саме – виготовленням потужних манікюрних витяжок. Тим більше, що я мав досвід роботи інженером-конструктором, тож ідеї перших моделей з’явилися одразу. Але для повноцінної роботи не вистачало деякого інструменту, вимірювальних приладів. Задля майбутньої діяльності розробив бізнес-план, після чого відкрив ФОП та отримав фінансову допомогу. На отримані кошти придбав необхідні інструменти та прилади», – розповів В’ячеслав Рева.

Власна справа В’ячеслава Реви почала користуватися успіхом і у нього з’являється все більше клієнтів, повністю задоволених його роботою. Він і далі розвиває свій бізнес, плідно над ним працюючи.

На зображенні може бути: у приміщенні

Так, завдяки підтримці Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості, В’ячеславу Реві вдалося започаткувати власну справу, здійснивши свою мрію. 

Зазначимо, що згідно з частиною сьомої статті 22 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності безробітними, які не можуть бути працевлаштовані у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи.