"Рука допомоги" повернеться

П'ятниця, 04 червня 2021 11:36
З 1 січня наступного року в Україні починає діяти державна програма, яка посприяє перетворенню малозабезпечених і довготривалих безробітних  на підприємців.
 
Механізми цієї програми успішно апробовані в пілотному проекті Проект "Рука допомоги", який був реалізований Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках.
 
Про це повідомило Мінсоцполітики: https://bit.ly/3ca6jNt
 
Тоді понад 230 довготривалих безробітних у трьох областях отримали безвідсотков  поворотну допомогу від держави на початок власної справи ?. Більше 90% з них успішно працюють і сьогодні.
 
Бажаючим вийти зі стану бідності малозабезпеченим і довготривалим безробітним буде запропонована допомога розміром до 15 мінімальних зарплат
 (на початок 2022 року – 97 500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.
 
Очікується, що нова програма стане дієвим механізмом  виводу отримувачів державної допомоги із стану бідності.
 
Вона допоможе людям повернутися до активного соціального життя, а держава замість постійних виплат  допомог, отримає податки від нових підприємців
.
⤵️Детальніше тут: https://bit.ly/3iaHaGd