1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Вівторок, 01 червня 2021 13:38
Колектив Кременчуцького МРЦЗ вітає з Днем захисту дітей! Бажаємо зануритися у свято щастя, усмішок і щирої дитячої радості. Нехай ваші родини будуть міцними, єдиними, надійними і люблячими. Нехай звучить дитячий сміх, народжуються надії і здійснюються мрії! 
 
Усмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше й загартоване проблемами серце. Так нехай же сьогодні, в День захисту дітей, кожен постарається зробити життя маленьких мешканців нашої планети кращим і безпечнішим.
 
Трішки історії
 
Роком зародження свята вважається 1949-ий. На сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі було вирішено заснувати свято, присвячене захисту прав дітей. З наступного року понад 50 країн світу відзначили нове свято. В Україні свято встановлене президентом у 1998 році.
 
Мільйони дітей по всьому світу страждають від голоду, насильства, бідності, відсутності доступної освіти і наслідків війни. У більш розвинених країнах діти стикаються з нерозумінням з боку батьків, труднощами в спілкуванні, цькуванням в колективі. Свято покликане звернути увагу суспільства на проблеми молоді.
 
Як святкується День захисту дітей
 
Щорічно в цей день проводяться ярмарки, фестивалі, виставки та різні розважальні заходи. Також проводяться акції та мітинги щодо захисту дитячих прав і проти абортів. Батьки можуть відвідати один із заходів разом з винуватцями торжества, порадувати їх подарунком.
Волонтери в День захисту дітей відвідують дитячі будинки і допомагають дітям, які втратили батьківську любов. У цю дату проводяться благодійні збори для дітей з інвалідністю та важкими захворюваннями, зустрічі з чиновниками та різними організаціями.