Кременчуцькі безробітні жінки отримали юридичну консультацію щодо своїх трудових прав

Вівторок, 30 березня 2021 15:32
У вівторок, 30 березня, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості провів групову консультацію для безробітних із залученням соціального партнера: заступника начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запорожець Аліни Євгеніївни.
В деталях була розглянута тема про права жінок у трудовому законодавстві.
Юрист пояснила учасницям заходу основи гендерної рівності які діють в нашій державі, зокрема, про рівність трудових прав незалежно від статі. 
 
- створювати умови праці, які б дозволяли жінкам і чоловікам здійснювати трудову діяльність на рівній основі
- надавати жінкам та чоловікам можливість суміщати трудову діяльність із сімейними обов’язками
- здійснювати рівну оплату праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації та однакових умовах праці.
При цьому для працюючих жінок законодавство передбачає низку пільг та гарантій, які переважно пов’язані з материнством.
Аліна Евгеніївна, також, розповіла про діючі правила працевлаштування, роботи та звільнення вагітних жінок та тих, які виховують дітей, котрим ще не виповнилося 14 років, або мають дитину з інвалідністю, одинокі матері тощо. Уточнила, які пільги та гарантії передбачає трудове законодавство для цієї групи жінок, про відпустки та особливості при звільненні.
Тема заходу виявилась цікавою для аудиторії, яку склали безробітні громадянки. Учасниці ставили уточнюючі питання та дізнавалися у правозахисниці, де можна отримати юридичну консультацію для вирішення не тільки трудових питань але й питань в інших сфер життя.
Аліна Євгеніївна в свою чергу наголосила, що отримати безкоштовну правову допомогу можна звернувшись до Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54. Контактний телефон: (0536) 75-75-20.