Надання послуг служби зайнятості Полтавської області військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил)

Понеділок, 01 лютого 2021 15:16

У січні-грудні 2020 року послугами служби зайнятості Полтавської області скористалися 1305 осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил).

Із них 1193 особи мали статус безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 1156 учасників бойових дій в АТО.

Серед учасників АТО (ООС), зареєстрованих у Полтавській обласній службі зайнятості, станом на початок  2021 року, 45,8% – молоді люди віком до 35 років, 32,4%  – особи від 35 до 45 років, 21,8% –  старші 45 років.

Розподіл за освітою безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО (ООС)  є наступним: особи з професійно-технічною освітою становлять  47%; з вищою – 37%; з початковою та середньою –16%.   

За сприяння служби зайнятості Полтавської області у січні-грудні 2020 року отримали роботу 311 учасників АТО (ООС).

Структура робочих місць, на які були працевлаштовані громадяни цієї категорії, наступна.

За розділами класифікацій професій: 51% працевлаштувалисяна місця робітників з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин, 16% - на місця кваліфікованих робітників з інструментом, по 10% - на робочі місця найпростіших професій та на місця працівників сфери торгівлі та послуг,  по 4% - на місця законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів та на місця фахівців, 3% - на місця професіоналів, 2% -  на місця кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства. 

За видами економічної діяльності: 38,3% безробітних працевлаштовані у сільському, лісовому та рибному господарстві; 12,4% - у державному управлінні й обороні; 12% - в оптовій та роздрібній торгівлі; 11% - у переробній промисловості; 10% - у будівництві;  4,3%  - у сферу тимчасового розміщування та організації харчування; 2,9% - у діяльність у сфері адміністративного обслуговування; 2,4% - у постачання електроенергії, газу, пари; по 1,4% у професійну, наукову та технічну діяльність та в охорону здоров'я і надання соціальної допомоги.

Більша аналітичної і статистичної інформації тут: Аналітична та статистична інформація | Полтавський обласний центр зайнятості (dcz.gov.ua)