Семінар для безробітних "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес"

П'ятниця, 29 січня 2021 14:06
 
Сьогодні, 29 січня, фахівець відділу активної підтримки безробітних, Марина Петрівна провела інформаційний семінар на тему "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес", в ході якого безробітні дізналися про можливості для відкриття власної справи.
 
Спеціаліст пояснила, що таке підприємницька діяльність. Були розглянуті, також, й основні питання, які виникають на різних етапах започаткування підприємницької діяльності.
- Як віднайти ідею для бізнесу?
- Планування підприємницької діяльності.
- Правові засади ведення бізнесу.
- Менеджмент і маркетинг.
 
Безробітні дізналися про можливість отримати допомогу по безробіттю за весь період нарахування виплат одноразово для відкриття власної справи.
 
Слухачам були надані детальні роз'яснення про умови для отримання такої виплати, зокрема: безробітний має перебувати на обліку в службі зайнятості, а також, йому буде необхідно створити та захистити бізнес-план на спеціальній комісії.
 
Марина Петрівна зауважила, що така допомога надається в випадку, коли підходяща робота для працевлаштування безробітного не знайшлася, а сума такої виплати в кожному окремому випадку визначається індивідуально.
Учасники отримали, також, інформацію про дію інтернет-джерел, де можна пройти безкоштовно онлайн-навчання та отримати необхідні для започаткування власного бізнесу знання.
- Самостійно пройти безкоштовні онлайн-курси можна на платформі: https://prometheus.org.ua/
- Дізнатися корисну інформацію про започаткування та ведення бізнесу в Україні можна на платформі: https://sbc.regulation.gov.ua/https://sbc.regulation.gov.ua/
 
Далі, в ході заходу, фахівець розповіла про спеціальний проект: "Школа фермерства", який реалізується за ініціативи ГО "ПОКОЛІННЯ "ЗЕД" у рамках проекту "Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб".
Активність цього проекту спрямована на жителів чотирьох областей України: Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Полтавської.
 
Мета проекту полягає в підвищенні можливостей працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, населення, що постраждало від конфлікту та мешканців приймаючих громад у чотирьох областях країни, про які зазначено вище, шляхом впровадження адаптованого під ці області короткочасного комплексного навчального онлайн-курсу з основ сільського господарства.
 
Наприкінці семінару, фахівець служби зайнятості надала відповіді на всі питання, які задавали учасники заходу.
Шукайте нас на Фейсбук.