Кременчуцький МРЦЗ провів онлайн захід для безробітних із залучанням соціального партнера

Вівторок, 26 січня 2021 12:29
Сьогодні, 26 січня, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості провів групову консультацію для безробітних за участю соціального партнера, начальниці відділу правопросвітництва та надання БВПД Терещенко Світлани Олександрівна.
Захід відбувся у форматі вебінару на якому обговорювалась тема «Законодавство про працю. Гарантії забезпечення прав громадян на працю».
Правозахисниця розповіла слухачам про права про чинні закони про працю які діють в Україні на сьогоднішній день та про права громадян на отримання роботи у власній державі, пояснила законодавчі вимоги при працевлаштуванні, яких мають дотримуватися роботодавці тощо.
Світлана Олександрівна пояснила, що кожний громадянин України має право на отримання безкоштовної правової допомоги, а також уточнила куди може звернулися працівник права та гарантії якого в частині законодавства про працю, зайнятість населення, соціального страхування були порушені:
- працівник має право звернутись з відповідною заявою до первинної профспілкової організації на підприємстві де він працює
- до Державної служби України з питань праці та її територіальних управлінь
- до органів виконавчої влади чи місцевого самоврядування
звернутися на Урядову гарячу лінію по телефону – 1545
до органів прокуратури та суду.
Фахівець також нагадала присутнім про послуги безкоштовної правової допомоги для громадян України, які вони можуть отримати, звернувшись до найближчого місцевого центру чи бюро БПД.
Адреси таких центрів та бюро можна подивитися на сайті організації за посиланням тут: http://www.legalaid.gov.ua/tsentry/