«День кар’єри ЄС» у Полтаві: новий формат, нові можливості для молоді

П'ятниця, 23 жовтня 2020 13:14

Сучасні тенденції на ринку праці, вплив європейської інтеграції на українських роботодавців, їх вимоги і очікування від молодих фахівців, можливості освіти і професійного розвитку в Європі, створення власного бізнесу за підтримки ЄС – питання, що обговорювалися учасниками заходу.

Як і анонсувалося, «День кар’єри ЄС» відбувся в Полтаві 22 жовтня 2020 року. Співорганізаторами другий рік поспіль виступили Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» та Полтавський обласний центр зайнятості.

Захід відбувся в онлайн-режимі через карантинні обмеження. Та це надало можливість всім бажаючим долучитись до спілкування, незалежно від місця знаходження. Аудиторію склала студентська молодь, представники державних, громадських організацій, бізнесу, викладачі навчальних закладів. В цілому онлайн-майданчик «День кар’єри ЄС» відвідало близько 200 осіб.

У ході панельної дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція» в якості спікера виступила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. Вона відзначила важливість цього проекту для молоді, що створює широкі можливості для обміну знаннями, досвідом, актуальною і корисною інформацією для побудови кар’єри, професійного розвитку.

Катерина Клавдієва підкреслила: щоб встигати за динамічними змінами ринку праці, необхідно побудувати власний бренд і розширювати свої компетенції протягом усього життя.

Безперервний процес навчання дає людині змогу бути завжди затребуваним  на ринку праці, – наголосила очільниця обласної служби зайнятості.

Спікер відповіла на запитання учасників дискусії, яких цікавило, як грамотно скласти резюме, як успішно презентувати себе на співбесіді.

Стосовно питання: що може покращити ситуацію на ринку праці в період карантину, Катерина Клавдієва на перше місце поставила державну підтримку малого та середнього бізнесу, який виявився найбільш чутливим до карантинних обмежень. У цей період Полтавська обласна служба зайнятості, наголосила спікер, мобілізувала свої зусилля і ресурси. Це дозволило клієнтам служби вчасно отримати потрібну допомогу, працівникам уникнути загрози зубожіння, а підприємцям - зберегти свій бізнес і робочі місця. В результаті Полтавська область не зазнала значного економічного спаду.

Далі в програмі заходу «День кар’єри ЄС» для зацікавлених були проведені тематичні тренінги «Стартап: від ідеї до власного бізнесу. Основні питання стартаперів регіону», «Особливості управління конфліктами у сучасному світі», «Створення та реалізація молодіжних проектів».

Довідково. День кар’єри ЄС реалізується в рамках проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у 15 містах України протягом останніх чотирьох років.  Включає серію публічних заходів, де  учасники обговорюють впровадження міжнародних стандартів і практик в Україні, участь у програмах Європейського Союзу для розвитку нових бізнес- та освітніх можливостей.

Ініціатива реалізована громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива» за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Шукайте нас на Фейсбук.