Стартувала підготовка проектних менеджерів у сфері енергомодернізації

П'ятниця, 11 вересня 2020 11:12

На початку серпня цього року Державна служба зайнятості та державна установа «Фонд енергоефективності» підписали Меморандум про співробітництво.

Сторони вирішили спільно розробити спеціальний навчальний курс для підготовки  професійних проектних менеджерів із супроводження проектів термомодернізації багатоквартирних будинків  у рамках програми «Енергодім». Це навчання буде здійснюватися на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ).

Важливо, що 4 серпня 2020 року введено в дію оновлену версію програми «Енергодім», яка передбачає для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) можливість отримання грантових коштів для проведення енергомодернізації багатоквартирних будинків, включаючи й послуги проектних менеджерів, які компенсуються Фондом у розмірі 70% відсотків.

Слід зазначити, що послуги проектних менеджерів нині є вкрай затребуваними, адже однією з умов отримання ОСББ грантових коштів  є чітке дотримання правил програми. Тож таким фахівцям потрібно володіти достатніми знаннями у технічній, фінансовій та юридичній сферах.

І ось проект стартував! Протягом 17-28 серпня Фондом енергоефективності було проведено перше онлайн-навчання для профільних фахівців центрів зайнятості та педагогічних працівників ЦПТО ДСЗ за програмою «Супровід проектів для участі у Програмі «Енергодім». У подальшому ці люди будуть залучатися до підготовки проектних менеджерів на базі своїх навчальних закладів.

Хто може стати проектним менеджером?

  • професійні управителі (особливий потенціал мають ті, хто вже працює із ОСББ);
  • голови ОСББ, які хочуть розширити сферу своєї діяльності та займатися енергомодернізацією будівель професійно;
  • енергоаудитори, енергоменеджери;
  • інженери-консультанти, інженери-проектувальники тощо.

Варто зауважити, що умови вступу на навчання не передбачають жодних, так званих, «кваліфікаційних вимог» для проектних менеджерів.  Головне – бажання.

Шукайте нас на Фейсбук.