"Мобільний центр зайнятості" провів захід "міні-ярмарок вакансій" у Недогарському ОТГ

Понеділок, 07 жовтня 2019 16:19

4 жовтня 2019 року, Кременчуцький МРЦЗ на базі "Мобільного центру зайнятості", що на основі причепу, провів черговий профорієнтаційний захід міні-ярмарок вакансій.
Цього разу навідалися ми до ліцею у селі Недогарки Кременчуцького району.
Хоча погода видалась не зовсім привітлива: йшов дощ, було прохолодно. Проте, це не завадило учням, вчителям та директору ліцею Яременко Володимиру Анатолійовичу прийти на наш профорієнтаційний захід.
Близько 50 учнів охоче відвідали міні-ярмарок.
Як традиційно склалося, профорієнтаційний захід міні-ярмарок професій, проводиться для учнів шкіл та ліцеїв з метою пояснити дітям, які професії сьогодні актуальні на ринку праці регіону та допомогти юному населенню визначитися із напрямком для подальшої освіти у професійно-технічних та вищих навчальних закладах.
Разом зі спеціалістами Кременчуцького центру зайнятості на зустріч з учнями Недогарського ліцею приїхала начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги, Терещенко Світлана Олександрівна.
Як і на попередніх профорієнтаційних міні-ярмарках, які проводив Кременчуцький “Мобільний центр зайнятості”, Світлана Олександрівна розповідала дітям про їх права, про навчання за кордоном, давала пояснення, як обирати професію за покликанням.
Всі бажаючі мали змогу пройти комп'ютерне тестування на визначення професії. Крім того, працівники центру зайнятості розповіли дітям про тестування за програмою “Моя професія” консультативна мережа, яке можливо пройти як у центрі зайнятості так і вдома.
Вийшло так, що в день проходження нашого заходу, школи та ліцеї відзначали День вчителя. Тому, скориставшись нагодою ми дружньо, разом з учнями, привітали вчителів та директора школи із професійним святом. Бути вчителем- це дуже не легка праця, яка потребує великої віддачі та міцних нервів.
Отож, підбиваючи підсумки події, зазначимо, що навіть непогода не в змозі завадити дитячому бажанню визначитися із професією своєї мрії, щоб у майбутньому отримати роботу, яка буде приносити користь суспільству та радість душі.
Після закінчення міні-ярмарку співробітники нашого центру, відповідно графіку співпраці, завітали до Недогарської ОТГ, де зустрілися із мешканцями села ,яким були надані інформаційно-консультаційні послуги щодо умов та порядку реєстрації, переєрестрації безробітних та обліку осіб,які шукають роботу.