НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ФІНАНСУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ

Четвер, 30 липня 2020 14:20

У липні 2020 року відбувся старт онлайн-платформи «Факторинг Хаб», яка забезпечує нові можливості для участі МСБ у державних закупівлях.

За ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Прозоро» та спільними зусиллями Команди підтримки реформ (Reform Support Team Mineconomy) та Офіс розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO (фінансуються за підтримки ЄС), а також - команди волонтерів-розробників була створена онлайн-платформа «Факторинг Хаб».

“Підтримка малого і середнього бізнесу - один із пріоритетів Уряду, тому нам важливо розширювати програми підтримки дієвими механізмами. У цьому сенсі ми розглядаємо факторинг як додатковий потужний інструмент, завдяки якому бізнес, а особливо мікро- та малий бізнес, отримає нові способи фінансування і більше можливостей для розвитку”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), через грантоотримувача - Громадська організація "Редька", підтримує подальшу розробку та просування онлайн-платформи, і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.

Що дає «Факторинг Хаб» підприємцю та усім учасникам держзакупівель?
Місце надання послуги факторингу (пропозицій фінансових установ) для МСП, що приймають участь у державних публічних закупівлях.
Користуючись «Факторинг Хаб», підприємець подає заявку та отримує пропозиції від банків щодо факторингу. Тобто, бізнес може легко та швидко отримати оплату за послуги/товари, що надані у державних закупівлях. Банки пропонують факторинг послугу без вимоги щодо забезпечення. І все це онлайн!

Першим до онлайн-платформи «Факторинг Хаб» приєдналась Укрпошта. Як постійний замовник в системі публічних закупівель Prozorro, АТ «Укрпошта» розмістила перше оголошення у тестовому режимі.
З боку фінансових установ першим приєднався банк ПУМБ (фактор). Тобто, вже зараз, бізнес, який зацікавлений у наданні товарів/послуг для АТ “Укрпошта”, може брати участь у тендерах з можливістю факторингу.

Переваги онлайн платформи «Факторинг Хаб»:
- Отримання фінансування за 3 дні.
- Безкоштовний доступ.
- Пропозиції всіх банків в одному місці.
- Автоматичне оформлення за спрощеною процедурою.
- Факторинг по всій України.

Слідкуйте за новинами. Всі деталі щодо участі вже на https://ufactoring.com/
#ФакторингХаб

Шукайте нас на Фейсбук.