Кременчужани продовжують долучатися до безкоштовного навчання на Coursera

Середа, 29 липня 2020 16:54

Сьогодні, 29 липня у Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся черговий вебінар під час якого, спеціаліст розповідала учасникам про чудову можливість для зареєстрованих безробітних пройти безкоштовне навчання на курсах Міжнародної освітньої інтернет-платформи Coursera.

Спеціаліст служби зайнятості розповіла присутнім на заході, що таке COURSERA взагалі, як зареєструватися на платформі, обрати курси для навчання, розпочати вчитися та отримати сертифікат.

Ірина Дорошенко, фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних зазначила, що метою таких курсів є бажання допомогти працездатним громадянам розвинути додаткові знання та навички для працевлаштування.

До нашого вебінару й цього тижня підключився заступник начальника відділу організації профорієнтації Полтавського обласного центру зайнятості Віталій Почеп, який додав до слів Ірини Дорошенко, що сьогодні понад 7000 безробітних вже отримали запрошення на курси COURSERA і з них переважна більшість приступили до навчання.

Віталій Почеп підкреслив, також, що із 10 осіб по Україні, які вже встигли пройти курси та отримати сертифікат, двоє з Полтавської області.

Все це свідчить про те, що програма активно працює і вже приносить користь людям, які виявили бажання оволодіти новою професією для того, щоб знайти роботу своєї мрії.

Зауважимо, що із слухачів, які відвідали наші вебінари, присвячені темі безкоштовного навчання для безробітних на міжнародній освітній платформі онлайн курсів COURSERA, 23 громадян вже погодилися прийняти участь у програмі.      

Наразі ж пропонуються курси в наступних галузях: інженерія, гуманітарні науки, медицина, біологія, суспільні науки, математика, бізнес, інформатика та інші.

Дорошенко також розповіла про перші приклади успішного проходження курсів.

Увага! Зарахування слухачів буде здійснюватися до 30 вересня 2020 року. Навчання за вибраними курсами має бути завершене до 31 грудня 2020 року.

Навчання на платформі безкоштовне. Але якщо слухач хоче отримати сертифікат за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити від 40 доларів. Для безробітних громадян є унікальна можливість: за умови успішного проходження навчання вони можуть отримати відповідні сертифікати безкоштовно!

Що потрібно зробити, якщо ви вирішили скористатися такою унікальною можливістю!

Зареєстрованому безробітному:

- звернутися до свого кар'єрного радника;

- вказати:

- прізвище, ім'я АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ (як написано у закордонному паспорті або ID-картці);

- власний е-mail (на українських поштових серверах, на який прийде запрошення на навчання;

- власний № мобільного телефону - вайбера (для підтримки зворотнього зв'язку з Адміністратором ОЦЗ).

Після одержання запрошення (це може бути протягом 30 хвилин), безробітний громадянин переходить за посиланнями, створює свій аккаунт та переходить до вибору курсів для навчання.      

Шукайте нас на Фейсбук.