Увага! Програма монетизації пільг вже розпочалася із 1 жовтня!

Четвер, 03 жовтня 2019 12:14

Звертаємо Вашу увагу на те, що з 1 жовтня 2019 року розпочалася монетизація пільг на оплату комунальних послуг.

За програмою пільги можуть надаватися готівкою (грошима) чи безготівково.

Управління соціального захисту населення почне призначати пільги у безготівковій формі тим особам-пільговикам, які вчасно не звернулися до територіального управляння соцзахисту.

Ці кошти будуть перераховуватися комунальним підприємствам, які надають послуги населенню. Перерахування надходитиме через АТ «Ощадбанк» щомісячно до 18 числа. Спочатку прийдуть пільги на опалення, на гаряче та централізоване водовідведення. Потім за електроенергію, газ, вивіз сміття та послугу управління у багатоквартирних будинках.

Протягом доби після перерахування, пільговикам будуть надходити смс-повідомлення з інформацією про суму до сплати за кожну послугу.

За умови подання заяви територіальному управлінню соцзахисту до 15 жовтня, пільгові знижки почнуть надходити з початку опалювального періоду у готівковій формі. Наступний термін подачі заяв - до 15 травня. В такому разі, пільги готівкою надаватимуться з початку "неопалювального" періоду.

Надходження здійснюватимуться або на банківський рахунок пільговика, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», по бажаню особи-пільговика.

Ті, хто отримуватимуть пільги у грошовій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично-спожитої послуги з урахуванням суми перерахованої в безготівковій формі комунальним підприємствам (сума зазначається в смс-повідомленні) або виплачуватимуться самим пільговикам готівкою.

Важливо знати, що для громадян пільгових категорій розмір пільгової знижки на комунальні послуги у межах встановлених соціальних нормативів залишаться незмінними.

Більше інформації по данній темі шукайте тут: https://www.kremen.gov.ua/?view=single-news&news-id=15628