Перерахунок виплат по соціальній допомозі, стало відомо хто їх зможе отримати

Понеділок, 27 липня 2020 11:35

Соціальні виплати перерахують
В Україні пройде перерахунок вимплат державної соціальної допомоги і виплати її малозабезпеченим сім’ям, згідно нормам, що визначені у новій постанові Кабміну.

Дану інформацію озвучила під час брифінгу міністр соціальної політики України Марина Лазебна, із повідемлення на пресслужбі міністерства.

“Сьогодні на засідання уряду була прийнята постанова, яка називається – деякі питання виплати державної соціальної допомоги. Ця постанова була розроблена на виконання ЗУ, яким з 1 липня встановлюються нові розміри соціальних виплат окремим категоріям осіб, а також удосконалюються принципи та підходи до призначення та надання державних соціальних допомог в Україні”, - сказала Лазебна.

За її словами, таке рішення уряду має дві мети, а саме упорядкувати перерахунок соціальних виплат та спростити доступ в оформленні соціальної допомоги. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування збільшилася з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, а на дітей з інвалідністю до 3,5 прожиткових мінімумів.

Перерахунку підлягатимуть виплати, які були нараховані у січні-червні 2020 року, але перерахунок буде проведено з 1 січня 2020 року, тобто з часу, який вже минув. Цим рішенням Кабміну було призначено нову редакцію порядку призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім’ям. Основним принципом надання допомоги визначено: об’єктивність причин отримання низьких доходів або їх відсутність у непрацюючих працездатних членів сім’ї”, - додала міністр. 

Зміни торкнуться всіх одержувачів соціальної допомоги.

Серед найголовнішого, серед нових норм, варто підкреслити, що Кабмін переписав формулу визначення сукупного сімейного доходу, від якого залежить сума бюджетних компенсацій і саме право на допомогу.

Але, попри все, названопричини за яких виплати можуть і "відкликати".

Шукайте нас на Фейсбук.