Кременчужани долучаються до безкоштовного навчання на Coursera

Середа, 22 липня 2020 16:43

Сьогодні, 22 липня спеціаліст Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості провела вебінар під час якого детально розповіла про можливості безкоштовного навчання безробітних громадян на курсах освітньої Інтернет-платформи Coursera.

Зокрема, слухачі дізналися, що таке COURSERA, що потрібно знати, щоб навчатися на платформі, як зареєструватися та обрати навчальні курси, а також як розпочати навчання, успішно його пройти і отримати сертифікат.

Фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Ірина Дорошенко зазначила , що метою даної платформи є допомога працездатним громадянам розвинути додаткові знання та навички для працевлаштування.

Після завершення вебінару відбулося обговорення актуальних питань щодо курсу Coursera до якого підключився начальник відділу організації профорієнтації Полтавського обласного центру зайнятості Микола Окара та його заступник Віталій Почеп. Учасники відео-конференції отримали вичерпну відповідь на свої питання і дізналися дуже багато цікавої інформації, за що були надзвичайно вдячні спеціалістам.

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Зазначимо, що на сьогоднішній день по Україні отримали запрошення 6 775 безробітних. З них 3 531 особа долучилася і 2 169 вже навчаються. Безпосередньо з нашого Кременчуцького МРЦЗ виявили бажання вже 6 безробітних, троє з яких вже навчаються.

Дорошенко відмітила, що одна наша студентка обрала 23 курси, а процес навчання їй так сподобався, що вона додала ще 2 курси. "Тож програма вже працює і допомагає наблизитися до омріяної роботи".

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Варто зауважити, що слухачі, які приєдналися сьогодні до вебінару також надали згоду на навчання і подали свої дані до Полтавського обласного центру зайнятості.

Світлина від Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Наразі пропонуються курси в наступних галузях: інженерія, гуманітарні науки, медицина, біологія, суспільні науки, математика, бізнес, інформатика та інші.
Дорошенко також розповіла про перші приклади успішного проходження курсів.

Увага! Зарахування слухачів буде здійснюватися до 30 вересня 2020 року. Навчання за вибраними курсами має бути завершене до 31 грудня 2020 року.

Навчання на платформі безкоштовне. Але якщо слухач хоче отримати сертифікат за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити до 40 доларів. Для безробітних громадян є унікалаьна можливість: за умови успішного проходження навчання вони можуть отримати відповідні сертифікати безкоштовно!

Що потрібно зробити, якщо ви вирішили скористатися такою унікальною можливістю:

Зареєстрованому безробітному:

звернутися до свого кар'єрного радника;

вказати:

прізвище, ім'я АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ (як написано у закордонному паспорті або ID-картці);

власний е-mail (на українських поштових серверах, на який прийде запрошення на навчання;

власний № мобільного телефону - вайбера (для підтримки зворотнього зв'язку з Адміністратором ОЦЗ).

Після одержання запрошення (це може бути протягом 30 хвилин), безробітний громадянин переходить за посиланнями, створює свій аккаунт та переходить до вибору курсів для навчання.