"Мобільний центр зайнятості" завітав до школярі Білецківського ОТГ

Середа, 02 жовтня 2019 17:01

Учора, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості відвідав Білецьківський НВК із заходом. Таким собі “міні-ярмарком професій”.
Особливість цього заходу, що він проходить на базі “Мобільного центру зайнятості”, який влаштований на основі причепу.
Програма “міні-ярмарку” створена спеціально для учнів шкіл. Її мобільність дає змогу виїжджати до навчальних закладів по містах та селищам Кременчуцького району. Таким чином, наші спеціалісти зустрічаються з учнями і проводять для них, свого роду, такі собі невеличкі ярмарки, презентації професій. Надають детальну інформацію стосовно профорієнтації. Тобто, допомагають юному населенню ще зі школи мати орієнтири для їх майбутньої професії. Орієнтири, які їм допоможуть визначитися у якому напрямку продовжити навчання після школи для отримання професіїу подальшому.
На заході були присутні 88 осіб, це учні шкіл та вчителі.
Разом зі спеціалістами КременчуцькогоМРЦЗ, приїхала до школярів й начальник відділу правопросвітництваКременчуцького місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги, Терещенко Світлана Олександрівна.
Світлана Олександрівна розповідала дітям, про їх права, про захист персональних даних у мережі інтернет та про навчання за кордоном. А наші працівники проводили тестування за програмою “Моя професія".
Тестування відбувалося у “Мобільному центрі зайнятості", що на основі причепу. Це такий фургончик на причепі, щоб було зрозуміліше.
Програма “Моя професія” передбачає, шляхом відповідей на тестові запитання, виявити сильні сторони учня. Це допомагає обрати професію саме для нього.
Школярам сподобалось проходити тести, розкривати свої сильні якості. Своїми зацікавленими поглядами вони казали, що хоч ще і зовсім юні, про те розуміють як важливо у житті знайти своє покликання, навчитись себе захищати.