4 міфи про пошук роботи

П'ятниця, 05 червня 2020 15:38

Міф 1: «Претенденти, які часто змінюють роботу, відлякують роботодавців»

Це не зовсім так. Іноді для роботодавця привабливіше той, хто часто змінює роботу, оскільки він вміє адаптуватися, аніж людина, яка все життя пропрацювала на одному місці. Якщо ви часто змінюєте роботу, складіть функціональне, а не хронологічне резюме.

Міф 2: «Низькі вимоги до зарплати зроблять мене більш привабливим в очах роботодавця»

Це зовсім не так. Навпаки, якщо роботодавець бачить, що людина, що володіє відмінними знаннями і досвідом, просить меншу, аніж інші, зарплату, то з’являється підозра — а чому так? Не варто занижувати рівень заробітної плати, але і не завищувати його.

Міф 3: «Вакансій немає — немає роботи»

Якби компанії були потрібні співробітники, вона б говорила про це — логічно, але не зовсім так. Вакансії часто бувають прихованими — наприклад, компанія планує звільнити співробітника і не публікує вакансію, але починає шукати фахівця. Багато хто заощаджують, тому не публікують вакансії на сайтах і не звертаються у кадрові агенції. Тому завжди оновлюйте резюме на сайті і розсилайте його безпосередньо до компаній, в яких ви б хотіли працювати.

Міф 4: «Якщо мені не подзвонили, виходить, я їм не підходжу»

Якщо компанія не відповіла на відгук, це не означає, що вона не зацікавлена. Часто HR-менеджер зайнятий і тому може зв’язатися з кандидатами навіть через місяць після відправлення резюме. Не впадайте у відчай. Більшість роботодавців вважають, що кандидати повинні самостійно зв’язатися з менеджером після подачі резюме.

Шукайте нас на Фейсбук.