ДО УВАГИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ, ЯКІ МАЮТЬ ДІТЕЙ ДО 10 РОКІВ

Четвер, 04 червня 2020 12:03

Постановою Кабінету Міністрів України № 432 від 01.06.2020 внесено зміни до Порядку призначення допомоги на дітей ФОПам, які належать до першої та другої групи спрощеної системи оподаткування.

Розширено перелік отримувачів допомоги на дітей до 10 років, а саме з червня 2020 року допомогу на дітей призначатимуть також пенсіонерам та особам з інвалідністю, які були звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також тим фізичним особам-підприємцям, які зареєстували свою підприємницьку діяльність протягом січня-березня 2020 року.

Звертаємо увагу! Таким категоріям заявників не потрібно подавати форму ОК-7, а допомогу призначатимуть з травня 2020 року, якщо звернення надійшло протягом травня-червня 2020 року.

 Відтепер допомогу призначатимуть одному з батьків (опікуну), з яким постійно проживає дитина, на кожну таку дитину.

 У випадку народження дітей за кордоном, потрібно надати копії свідоцтв про народження дітей або виданих компетентними органами іноземної країни і легалізованих в установленому порядку документів, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Допомога на дітей призначається та виплачується також фізичним особам-підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Новою формою заяви можна скористатися на нашому сайті у відповідному розділі (послуга 58-28 або 59-28).
Суб’єктами надання послуг є управління соціального захисту населення Автозаводського та Крюківського районів.

Вся інформація про порядок замовлення послуг, перелік необхідних документів, строк надання тощо розміщена на сайті ЦНАП за посиланням https://cnap-kremen.gov.ua/poslugi/posluga/444
Важливо‼️ В умовах карантину Кременчуцький ЦНАП здійснює прийом документів від громадян виключно за попереднім записом на точно призначений день і час.
Для уточнення деталей замовлення послуги та для реєстрації в електронну чергу ЦНАП телефонуйте: 15-88, 067-405-50-80, 066-888-02-06.