ТОП-5 книг для ділових людей

Середа, 03 червня 2020 16:29

Як сказав відомий бізнес-тренер: "Те, ким ви є, визначається тим, що ви читаєте". Тому пропонуємо добірку цікавої літератури для розвитку ваших професійних навичок.

1. «Радник, якому довіряють» Майстер Девід, Грін Чарльз, Галфорд Роберт
Кожна сторінка книги просякнута темою завоювання довіри клієнта. Усі ми знаємо, що без цього жодна співпраця не буде успішною та її не переважити найціннішими знаннями армії консультантів.

2. «Есенціалізм. Шлях до простоти» Грег МакКеон
Говорити "ні" завжди дуже складно, але іноді необхідно. Необхідно для власної ефективності і відчуття повноцінності. Іноді, щоб збудувати правильну модель поведінки, досить поставити питання: "Для чого я зараз це роблю"? Автор в дуже невимушеній манері, з великою кількістю наочних прикладів демонструє переваги життя есенціалістів.

3. «Я чую вас наскрізь» Марк Гоулстон
Який він рецепт успішних перемовин? Як переконати співрозмовника й бути почутим? Відповіді на ці запитання в конкретних методиках виклав у своїй роботі Марк Гоулстон. Погодьтеся, досвіду тренера перемовників ФБР можна довіряти. Книга буде однаково корисна і для бізнес-цілей, і для особистого життя.

4. «Будь кращою версією себе. Як звичайні люди стають видатними» Ден Вальдшмідт
Бувало у вас так, що ви докладаєте дуже багато зусиль, а бажаного результату усе немає і немає? Розгадка криється у стилі мислення, "успіх - це не те, що ти робиш, а те, що ти є". Автор вчить перекреслювати червоним маркером слово "відмовка", наводить приклади успішних людей, які пережили горе або сильне розчарування, але в результаті змогли зробити видатні речі й увійшли до історії.

5. «Rework: Ця книга змінить ваш погляд на бізнес» Джейсон Фрайд
Улюблена цитата з цієї книги: "Трудоголіки - не герої. Вони не бережуть час, вони просто спалюють його. Справжній герой вже давно вдома, він знайшов швидкий спосіб завершити свої справи". Дивитися на бізнес не стандартно, виходити із зони комфорту і вдосконалювати процеси - ось що потрібно для ефективного підприємництва.