Пенсійний фонд працює над створенням сервісу "Електронна трудова книжка"

Понеділок, 25 травня 2020 10:50

На сьогодні застрахована особа в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України може переглянути записи трудової книжки з часу впровадження електронної звітності, тобто з липня 2000 року. Ці записи сформовані за даними звітних відомостей, наданих роботодавцями. Відповідно інформація про періоди трудової діяльності до впровадження електронної звітності відсутня.

Для внесення відсутніх даних про трудову діяльність Пенсійному фонду потрібні скановані копії трудової книжки застрахованої особи у вигляді одного документа з усіма сторінками трудової книжки як PDF-файл  або кожної сторінки трудової книжки окремо як JPG-файли.

 Відскановані копії трудових книжок можуть подати як застраховані особи, так і роботодавці. Для цього потрібно зареєструвати звернення з типом «Надання скан-копій трудової книжки» в електронному кабінеті на порталі Пенсійного фонду України. Результат опрацювання звернення можна бачити в режимі перегляду звернень.

На даний час Пенсійний фонд розпочав процес оцифрування трудових книжок в тестовому режимі.

Продовжуємо працювати над створенням повноцінного та дієвого сервісу «Електронна трудова книжка».

Довідково: для ознайомлення з записами про трудову діяльність необхідно на сторінці особистого кабінету обрати пункт меню «Електронна трудова книжка».

Шукайте нас на Фейсбук.