Кременчук готується до літнього оздоровлення дітлахів

П'ятниця, 22 травня 2020 11:51

У Кременчуці у зв'язку з карантином, введеним через розповсюдження коронавірусу, пришкільні та профільні табори цього року працювати не будуть.

Про це заявила заступник міського голови Ольга Усанова на засіданнім міського штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2020 року в м. Кременчуці.

За її словам, що стосується позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, то можливо вони влітку цього року все ж таки працюватимуть, але з дотриманням необхідних санітарних вимог та карантинних заходів, якщо відповідне рішення буде прийняте Урядом України.

Таким чином, іІз шести позаміських таборів відпочинку м. Кременчука, цього року можливо працюватимуть лише чотири: комунальні - «Зорний» та його філія «Супутник», «Сонячий»

(ПАТ «Укртатнафта») та «Ерудит» Кременчуцького педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка. Влітку цього року у зв’язку із введенням карантинних заходів не працюватиме дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Енергетик», таке рішення прийняли його власники. Щодо дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Чайка» ( ПАТ «Кредмаш»), то у нього нещодавно змінився власник, і на даний час немає інформації щодо того, чи функціонуватиме він під час оздоровчого періоду цього року.

Усанова також підкреслила, що наразі у Кременчуці чекають рішення Уряду щодо цього питання, а також рекомендацій Міністерства охорони здоров’я щодо вимог до підготовки та роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку влітку 2020 року у зв’язку із карантинними обмеженнями. Можливо, позаміські табори розпочнуть свою роботу не з першої зміни, як планували, а з другої, якщо покращиться епідеміологічна ситуація в Україні, на Полтавщині і Кременчуці зокрема.