«Вибір професії - важлива справа в житті людини»

Понеділок, 18 травня 2020 16:01

Вибір професії – одне з найважливіших рішень, яке необхідно прийняти випускникам закладів загальної середньої освіти.  Але проблема вибору стосується не тільки дітей, а перш за все батьків. Найчастіше, якраз батьки беруть на себе роль обирати,  таким чином, позбавляючи своїх дітей самостійного вибору і знімаючи з них величезну частку відповідальності. А потім запитують: чому моя дитина погано вчиться в університеті? ... Чому вона покинула навчання в такому престижному університету, адже ми все для неї зробили? ... Чому вона не може знайти собі роботу? ...

Працівниками відділу профорієнтаційної роботи департаменту маркетингу розроблено тренінг для батьків «Світ професій», який надасть можливість знайти варіанти рішень щодо майбутнього вибору професійної діяльності.

Класичному вибору професії часто заважають установки батьків, які прагнуть, щоб діти компенсували їхні недоліки в майбутньому, в тій діяльності, в якій вони не змогли себе повністю проявити.

Проведення тренінгу допоможе батькам випускників закладів загальної середньої освіти: сприяти осмисленню власних життєвих цінностей у співвідношенні з цінностями своєї дитини; ознайомити з ціннісними орієнтирами сучасних старшокласників; розглянути прийоми і стратегії формування ціннісних орієнтирів своєї дитини; розвивати навички взаємодії, співпраці. Від того, наскільки правильним, виваженим буде це рішення, залежить подальша доля їхніх дітей.

Шукайте нас на Фейсбук.