Профінформаційні заходи для молоді в Омельницькій ОТГ

Середа, 25 вересня 2019 14:52

Майбутня професія і кар'єра - ось питання, що оволодівають думками багатьох старшокласників. Отримати відповіді на ці питання допомагають спеціалісти служби зайнятості під час проведення різноманітних профорієнтаційних заходів для учнівської молоді. Інформування учнів про світ професій та фактори правильного вибору сфери професійної діяльності відбувається на профорієнтаційних уроках, презентаціях навчальних закладів, ярмарках професій, професіографічних екскурсіях, виїзних акціях центру зайнятості. Постійно надаються групові та індивідуальні профконсультації для школярів з використанням різноманітних тестових методик, які допомагають учням у професійному самовизначенні.

17.09.2019 та 24.09.2019 року Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості провів 2 виїзних заходи, міні – ярмарки професій на базі Мобільного центру зайнятості на основі причепу в Омельницькій ОТГ. Ми разом з начальником відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги Терещенко Світланою Олександрівною завітали у гості до учнів Омельницької ЗОШ та Рокитненського НВК, які відносяться до Омельницької ОТГ і знаходяться в с.Омельник та с.Рокитне Кременчуцького району.

На профорієнтаційному заході в Омельницькій ЗОШ та Рокитненському НВК були присутні 132 учні. Спочатку, з учнями старших класів міні-ярмарок професій проходив біля причепу, потім учні 7-8 класів зібралися у актовій залі. В рамках проведення всеукраїнського тижня протидії булінгу, з учнями обговорили основні мотиви проявів булінгу, наслідки та шляхи його подолання, адміністративну відповідальність всіх учасників учбового процесу. Також були розглянуті питання захисту персональних даних у т. числі при використанні інтернету.

Всю інформацію діти слухали затаїв подих, напевно розуміючи, що основна задача нашого захисту лежить на нас самих.